BULGURUN FAYDALARI




Bulgur, bizim kültürümüzde, daha doğrusu doğu ülkelerinin kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Bulgurun hammaddesi buğdaydır, ancak bulgurun değeri anlaşıldıkça ya da sağlıklı beslenmenin önemi kavrandıkça bulgur buğdayın önüne geçmiştir. Bulgur, pirinçten daha ucuz ve ulaşılması daha kolay olduğundan daha çok kırsal kesimlerde, köylerde tüketilmekteydi. Fakat son yıllarda pirinçten çok daha fazla popüler olmuş durumda. Çünkü bulgur, pirinçten daha besleyici. Buğdayın temel besin öğeleri olan çinko, kepek, krom ve magnezyum bulgurun içinde doğal olarak bulunuyor.






Bir de bunlara selenyum, fitat ve B12 dışındaki tüm B vitaminleri eklenince haftada 1-2 porsiyon bulgur tüketmenin faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Folik asit ve lif bakımından da zengin olan bulgur; çocuklar, gençler, yetişkinler, hamileler, emzirme dönemindekiler ve kısacası her yaştan herkes için gayet faydalıdır. Bununla birlikte bulgurun ekstra dayanıklı bir besin olması, güneş görmeyen ve hava almayan kaplarda aylarca küflenmeden, böceklenmeden saklanabilmesi de ayrıca önem katıyor.






Yorumlar

Popüler Yayınlar